Alle bakfietsen op een rijtje
Bakfiets in gebruik

Bakfiets­verhuur

Bij de Stadswerkplaats hebben we 9 transportbakfietsen, waarvan er 1 elektrisch is. Deze bakfietsen kunnen voor diverse doeleinden gehuurd worden, zoals verhuizingen, het vervoeren van zware goederen of het wegbrengen van grofvuil. Tijdens onze openingstijden staan de bakfietsen ter beschikking. We raden aan om vooraf telefonisch een reservering te maken. Mensen huren de elektrische bakfiets hoofdzakelijk om grofvuil naar de afvalbrengstations in Groningen te vervoeren.

Bakfiets reser­veringen

Om teleurstelling te voorkomen, adviseren we om minimaal één dag van tevoren te reserveren. We nemen reserveringen uitsluitend telefonisch aan via 050 313 1490. We verwerken reserveringen via e-mail of sociale media niet. Wij houden de gereserveerde bakfiets een half uur voor je vast, dus zorg ervoor dat je deze op tijd komt ophalen!

Kosten

De huurprijs voor een bakfiets bedraagt € 20,- per dagdeel. Dagdelen lopen van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 12:30 en van 12:30 tot 16:30. Op zaterdag hanteren we aangepaste openingstijden, met dagdelen van 09:00 tot 12:30 en van 12:30 tot 16:00 uur.

Let op: Lever de bakfiets altijd op tijd in; te laat inleveren resulteert in een boete!

Grofvuil

Dankzij onze samenwerking met de Gemeente Groningen kunnen inwoners van de stad de bakfiets kosteloos huren om grofvuil naar een van de vuilstortstations in Groningen te brengen. Als je de bakfiets hiervoor wilt gebruiken, geef dit dan aan bij het reserveren en informeer naar de specifieke voorwaarden. We streven ernaar om de elektrische bakfiets zoveel mogelijk beschikbaar te stellen voor het transport van grofvuil, hoewel we dit niet altijd kunnen garanderen.

Voor deze samenwerking gelden specifieke voorwaarden van de gemeente:

Check hier de informatie over deze regeling op de site van de Gemeente Groningen.

p.s. Leuke foto gemaakt met een van onze bakfietsen? Vergeet ons niet te taggen op Instagram en/of Facebook 😉