Oriëntatie en (om)scholing

Als openbare werkplaats is de Stadswerkplaats bij uitstek een plek waar mensen hun eigen traject volgen. Ze scholen zichzelf (om), daarbij gebruikmakend van de faciliteiten die de werkplaats biedt.
Door de jaren heen is er een constante stroom van mensen te zien, die vanuit de Stadswerkplaats een eigen bedrijf zijn begonnen.

De Stadswerkplaats heeft ook een oriëntatie- en scholingsfunctie voor bedrijven, instellingen en particulieren. aan de ene kant kan men daarvoor gebruik maken van het reguliere programma. In aanvulling daarop kunnen we in beperkte mate maatwerk leveren in de vorm van een kortdurende individuele cursus, waarin het programma zoveel mogelijk wordt afgestemd op de wensen van de klant.Het voordeel van deze aanpak is dat men zich kan oriënteren op een eventuele wending in de loopbaan, zonder dat men tegelijk vastzit aan een langdurige en kostbare opleiding. Bij ons kan men als het ware (ook) proeven aan het ambacht.

De begeleiding is in handen van vakmensen met veel ervaring in het werken met mensen met een verschillende achtergrond, aanleg en vaardigheden. Mede hierdoor is er ruimte voor een individuele benadering.